Zgjedhja e dyshekut më të mirë për gjumin e kombinuar

Zgjedhja e dyshekut më të mirë për gjumin e kombinuar

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Gjumësat e kombinimit mund të flenë në shpinë, anën ose stomakun gjatë gjithë natës, në vend se të mbeten në një pozicion. Kjo e bën zgjedhjen e një dyshek që i përshtatet çdo pozicioni të rëndësishëm.

Studiuesit zbuluan se, mesatarisht, njerëzit kanë tendencë të flenë në anën e tyre 54.1% të kohës, në kurrizin e tyre 37.5% të kohës, dhe në stomakun e tyre 7.3% të kohës.

Përveç kësaj:

 • Fëmijët kanë tendencë të kalojnë afërsisht të njëjtën kohë duke fjetur në të tre pozicionet.
 • Ndërsa njerëzit plaken, ata kanë tendencë të kalojnë më shumë kohë duke fjetur në anët e tyre.
 • Meshkujt, të rinjtë dhe njerëzit me një indeks më të lartë të masës trupore (BMI) kanë më shumë të ngjarë të ndryshojnë pozicionin e tyre të gjumit.

Ky artikull shikon se çfarë e bën një dyshek të përshtatshëm për gjumin e kombinuar dhe 7 nga opsionet më të mira.

Përfitimet e zgjedhjes së dyshekut të duhur

Secila prej pozicioneve themelore të gjumit mund të vendosë stresin në trup në mënyra të ndryshme:

 • mbrapa: ndërsa disa Ekspertët thonë se kjo pozicion ndihmon në mbajtjen e shtyllës kurrizore dhe shpërndan peshën në mënyrë të barabartë, mund të përkeqësojë urthin, të ndërhyjë në frymëmarrje dhe të shkaktojë dhimbje në shpatull nëse një person hedh krahët mbi kokën e tij.
 • Ana: Kjo pozicion mund ta heq shtyllën kurrizore nga shtrirja, të stresojë shpinën, të shkaktojë dhimbje në qafë, të pengojë frymëmarrjen dhe të shtrihet ligamentet e gjirit tek femrat.
 • Stomaku: Ky pozicion mund të stresojë shtyllën kurrizore, shpinën e poshtme dhe qafën.
 • Disa dyshekë ofrojnë mbështetje shtesë ku zonat e trupit, të tilla si ijet dhe shpatullat, zakonisht pushojnë. Kjo mund të ndihmojë në parandalimin e stresit në këto pika presioni.

  Ekspertët thonë se përfitimet e gjumit në dyshekun e duhur mund të përfshijnë:

cistat komente

 • Zgjat me më pak dhimbje dhe dhimbje
 • duke rënë në gjumë më shpejt

Më poshtë janë disa nga dyshekët më të njohur në dispozicion për gjumin e kombinuar:

Ju lutemi vini re se shkrimtari i këtij artikulli nuk i ka provuar këto produkte. Të gjitha informacionet e paraqitura janë thjesht të bazuara në kërkime.

dyshekë saatva zenhaven

bërë nga Talalay Latex, kjo dyshek luksoz ofron mbështetje të butë të fortë nga njëra anë dhe pelushi luksoze nga ana tjetër.

Ai gjithashtu ka pesë zona të dallueshme të densitetit nga të dy palët, duke siguruar mbështetje për pjesën e pasme dhe lehtësimin e pikave të presionit për gjumin anësor.

Dysheku Saatva Zenhaven është në dispozicion për blerje në internet.

Helix Midnight Luxe

Prodhuesi thotë se ky dyshek hibrid ofron mbështetje të zonuar për ijet dhe shpatullat me një bazë spirale xhepi, e cila është e mirë për gjumin anësor.

Nivelet e sipërme janë bërë me shkumë të infektuar me xhel dhe polifoam, ndërsa një mbulesë Tencel dhe një jastëk i mbushur me tegela promovojnë ndërprerjen dhe mbështjelljen e nxehtësisë.

Dysheku ka një ndjenjë të firmës mesatare dhe thekson mbështetjen e skajit.

Helix Midnight Luxe është në dispozicion për blerje në internet.

dyshek origjinal Casper

Prodhuesi raportohet se e projektoi këtë dyshek me tre zona mbështetëse për ta bërë atë të gjithanshëm dhe të dobishëm për gjumin e kombinuar. Përdoruesit e

thonë se është mjaft e mirë për të djegur gjunjët dhe shpatullat për gjumin anësorë, ndërsa një qendër e fortë mban nivelin e vitheve për të fjetur në stomak.

Një shtresë e sipërme e shpuar e shkumës së kujtesës promovon gjumë të freskët ndërsa përshtatet në formën e trupit.

dysheku origjinal Casper është në dispozicion për blerje në internet.

dyshek i shkumës së kujtesës nektar

e pajisur me një mbulesë dyshekësh Tencel, prodhuesi thotë se ky dyshek me shumë nivele balancon butësinë, mbështetjen dhe qëndrueshmërinë.

Shkuma e kujtesës ndihmon në lehtësimin e presionit në ijet dhe shpatullat dhe promovon përafrim të shëndetshëm për shtyllën kurrizore.

Një shtresë bazë dhe shtresa e tranzicionit sigurojnë stabilitet dhe mbështetje.

dysheku i shkumës së memorjes nektar është në dispozicion për blerje në internet.

dyshek Premier Dreamcloud

Ky dyshek ka një përzierje kashmiri, me tegela euro e mbushur me tela për jastëk.

Prodhuesi thotë se ky dyshek hibrid është i rehatshëm për njerëzit që flenë në anët e tyre, të pasmet ose stomakun. Shtresat e shkumës së kujtesës të infektuara me xhel ndihmojnë në lehtësimin e pikave të presionit duke formuar në trup.

mbështjelljet e brendshme të xhepave të xhepave zvogëlojnë transferimin e lëvizjes dhe sigurojnë mbështetje në skajet e shtratit.

Dysheku Premier Dreamcloud është në dispozicion për blerje në internet.

Tuft & amp; Dysheku origjinal i gjilpërës

Duke ofruar aftësi mbështetëse dhe konformuese të trupit, prodhuesi thotë se ky dyshek zvogëlon transferimin e lëvizjes.

Top është një shtresë rehati 3-inç (in) e shkumës e mbushur me grafit dhe xhel për të parandaluar mbinxehjen.

Kjo mbështetet nga një shtresë thelbësore 7-në mbështetëse e bërë nga shkumë me densitet më të lartë.

Tuft & amp; Dysheku origjinal i gjilpërës është në dispozicion për blerje në internet.

dyshek i purpurt

Me "rrjetin e purpurt" të tij ", ky dyshek mund të ndihmojë në rregullimin e temperaturës gjatë gjumit.

Prodhuesi thotë se dizajni i tij unik do të thotë që djep ijet dhe shpatullat ndërsa ofron mbështetje të plotë për pjesën e pasme.

Rrjeti gjithashtu ndihmon në shpërndarjen e peshës në mënyrë të barabartë, dhe ndërtimi i tij fleksibël por i adaptueshëm mund ta bëjë atë një zgjedhje të mirë për gjumin e kombinuar.

Dysheku i purpurt është në dispozicion për blerje në internet.

Përmbledhje

Gjumës i kombinimit mund të kalojnë kohë të ndryshme në anët, shpina dhe stomakun e tyre kur flenë. Dysheku më i mirë për Sleepers Combination siguron mbështetje edhe ndërsa dikush ndryshon pozicionin.

Preferencat individuale, të tilla si dëshira për një dyshek ftohës ose të butë, gjithashtu duhet të ndihmojnë në udhëzimet e zgjedhjeve. Shumë marka dyshekësh ofrojnë një periudhë provë në mënyrë që njerëzit të mund të provojnë një dyshek të ri përpara se të kryejnë një blerje.

 • çrregullime të gjumit/gjumit/pagjumësi

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.